• darkblurbg

Direct een gratis Hypotheek-berekening!

Hoe kunt u de overwaarde het beste opnemen of verzilveren?

Meer dan 100 hypotheekverstrekkers - Hypotheekadviseurs in alle regio’s
Gegarandeerd de goedkoopste hypotheekrente vanaf 2,10%

 

Kies jouw bestedingsdoel

Het gebruiken van de overwaarde voor woningverbetering:

U kunt de overwaarde gebruiken voor allerlei verbouwingen zoals een aanbouw of opbouw, een keuken, een
badkamer, een dakkapel (eigenlijk alles wat “nagelvast” zit) of verduurzaming

Het gebruiken van de overwaarde voor vrije consumptie:

U kunt de overwaarde dus ook consumptief gebruiken voor een extra financiële buffer, een grotere aankoop (zoals een auto of een camper), een schenking of een tweede woning

*****
Vakkundig en zeer snel

Ook deze keer weer goed geholpen door Prudentium Adviesgroep. Door omstandigheden hadden we snel een deel van onze overwaarde nodig. Reeds 2 weken na het adviesgesprek hadden wij het geld op onze rekening staan! De adviseur is vakkundig en goed op de hoogte van de regelgeving.

Utrecht
Maria en Arnold Hendriks

Overwaarde opnemen of verzilveren

Als je alweer enige tijd in je koophuis woont heb je misschien overwaarde op je huis. Dat betekent dat de waarde van je woning hoger is dan je hypotheek. Oftewel: je hebt “geld in de stenen”. Dit is ook het geval als je helemaal geen hypotheek meer hebt. Door je huis te verkopen komt er een bedrag vrij. Dit bedrag kun je gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woning. Maar ook als je niet wilt verhuizen zijn er mogelijkheden om geld uit de stenen op te nemen. Zo kun je op basis van je overwaarde een extra hypotheek aanvragen. Hiermee krijg je een bedrag dat je naar wens kunt besteden. Bijvoorbeeld om je woning te verbouwen, je kinderen financieel te ondersteunen, een grote aankoop te doen of om maandelijks extra bestedingsruimte te creëren. Het opnemen van de overwaarde is niet aan leeftijd gebonden en kan vaak ook Aflossingsvrij. Bij het verzilveren van de overwaarde (57+) kan de maandlast zelfs nihil worden!

Hypotheek bij oversluiten of aankoop berekenen

Prudentium Adviesgroep helpt u graag bij het oversluiten van de hypotheek of het aankopen van een woning! Wist u dat uw lage hypotheekrente meegenomen kan worden naar een nieuwe woning? Wij zijn een onafhankelijke partij die helpt met het oversluiten van een hypotheken of de hypotheek bij een aankoop. Prudentium Adviesgroep is erkend als officiële hypotheekadviseur. Wij leveren maatwerk en kijken goed naar uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt voor elke berekening bij het oversluiten of bij een aankoop. Hypotheek-berekeningen kunt u aan ons overlaten, wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van hypotheekadvies.  De hypotheekkosten zetten wij voor u op een rijtje. Er zijn notariskosten, bemiddelingskosten en in sommige gevallen ook taxatiekosten. Hypotheekkosten zijn meestal fiscaal aftrekbaar. Wij kijken voor u naar het totaalplaatje en adviseren u van A tot Z!