• darkblurbg

Hypotheek oversluiten berekenen?

Gratis indicatieve Hypotheekberekening

NHG rente 10 jaar vast vanaf 0,86%
NHG rente 20 jaar vast vanaf 1,14%
NHG rente 30 jaar vast vanaf 1,46%

Samsung Tab 32GB Wifi bij de hypotheek!

Aflossingsvrije-hypotheek behouden mogelijk!

Ontvang gratis alle Rentes en relevante Tips

Bereken online de hypotheek oversluiten kosten!

Prudentium Adviesgroep helpt u graag geheel vrijblijvend bij het oversluiten van uw hypotheek! Wij werken met SEH erkende adviseurs in alle regio’s en voor alle grote banken. 


WIST U DAT?

 • Alle kosten inclusief de boeterente fiscaal aftrekbaar zijn?
 • Een aflossingsvrije-hypotheek vaak toch nog mogelijk is.
 • Er een meeneem-regeling voor de hypotheekrente bij een verhuizing mogelijk is.

 

Selectie van banken


Als financieel specialist levert Prudentium Adviesgroep niet alleen maatwerk op het gebied van hypotheken. Voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op onze expertise. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij daarom veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Dat geldt niet alleen voor uw hypotheek, maar ook voor verzekeringen, pensioenen en financiële planning. Bij ons bent u verzekerd van een objectief, deskundig en persoonlijk advies.

De voordelen van Prudentium Adviesgroep

 • Altijd persoonlijk contact met 1 vast contactpersoon.
 • Al meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van hypotheekadvies.
 • Voor ons is ieder project volledig maatwerk.
 • Wij zijn aantoonbaar erkend als officiële hypotheek adviseur.
 • Wij zijn een onafhankelijke partij die helpt met het oversluiten of aanpassen van hypotheek.
 • Wij vergelijken alle banken en zijn hierdoor geheel onafhankelijk.
 • Altijd scherpe tarieven en premies door onze onafhankelijke status.
 • Snelle afwikkeling en volledige veilige begeleiding.
 • Uitstekende levenslange financiële nazorg op alle producten.

Direct uw hypotheek oversluiten berekenen

De stand van de hypotheekrente is al geruime tijd historisch laag. Wilt u profiteren van de lage rentestand en wilt u uw hypotheek oversluiten? Prudentium Adviesgroep helpt u daar graag bij. Wij zijn een onafhankelijke partij die helpt met het oversluiten en aflossen van hypotheken. Prudentium Adviesgroep is erkend als officiële hypotheek adviseur. Wij leveren maatwerk en kijken goed naar uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt voor elke berekening hypotheek oversluiten. Een hypotheek oversluiten kost geld. Hoeveel dat precies is gaan wij voor u uitzoeken. Hypotheek oversluiten berekenen kunt u aan ons overlaten, wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van hypotheek advies.  De hypotheek oversluiten kosten zetten wij voor u op een rijtje. Er zijn notariskosten, bemiddelingskosten en in sommige gevallen ook taxatiekosten. De hypotheekverstrekker waar u weggaat rekent meestal een boeterente omdat er inkomstenderving is bij voortijdige opzegging. U hoort precies van ons war de hypotheek oversluiten boete is. De oversluitkosten kunnen vaak meegenomen worden in de nieuwe hypotheek. Hypotheek oversluiten kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Wij kijken voor u naar het totaalplaatje en adviseren u of hypotheek oversluiten voor u voordelig is.

Persoonlijk advies bij hypotheek oversluiten berekenen

Bij ons heeft u altijd contact met één vast contactpersoon. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van hypotheek oversluiten berekenen. Tijdens het adviesgesprek nemen we al uw gegevens door en u maakt een paar belangrijke keuzes. Bij welke aflosvorm voelt u zich thuis en welke maandlast is acceptabel? Op basis hiervan krijgt u een indicatie van het maximaal te lenen bedrag en welke geldverstrekker het beste bij uw situatie past. Het is belangrijk om te weten welk hypotheekbedrag definitief nodig is. Uw financieel expert kijkt daar grondig naar. Daarbij houdt hij niet alleen rekening met uw vermogen maar ook met de kosten van een eventuele verbouwing. Ook de toekomstplanning, studie van de kinderen en pensionering worden daarbij meegewogen. Uw hypotheek oversluiten berekenen is maatwerk en uw adviseur kan u precies vertellen wat in uw situatie verstandig is. Alle kosten zoals hypotheek oversluiten boete worden door hem meegenomen.

Wat is de hypotheek oversluiten boete?

Bij ons bent u verzekerd van een objectief, deskundig en persoonlijk advies. Omdat wij aan geen enkele bank of financiële instelling verbonden zijn kunnen wij u volledig objectief adviseren. Wij vergelijke alle banken en zijn hierdoor maximaal onafhankelijk. Door deze onafhankelijke status kunnen wij altijd scherpe tarieven en premies bieden. U kunt erop rekenen dat Prudentium Adviesgroep er voor u altijd de beste deal uitsleept. Het woord boete klinkt niet leuk maar het woord compensatie dekt de lading beter. Als de bank u een groot bedrag geleend heeft voor de koop van een huis is dat voor de bank interessant omdat u daarover rente gaat betalen. Gedurende 10 of 20 jaar, dat is afhankelijk van de rentevaste periode die is afgesproken, betaalt u maandelijks rente. Als u besluit om de hypotheek over te sluiten dan loopt de bank jaren rentevergoeding mis en daarvoor moet ze gecompenseerd worden. Dit is de hypotheek oversluiten boete die u moet betalen. Er is een leidraad die bepaalt hoe de hypotheek oversluiten boete moet worden berekend. Uitgangspunt hierbij is dat de bank niet mag verdienen aan de boete. Een deel van de hypotheeklening mag boetevrij afgelost worden. Elke bank hanteert hiervoor een ander percentage. Over het gedeelte dat niet boetevrij is moet u eenmalig een hypotheek oversluiten boete betalen. Deze oversluitboete wordt bepaald door drie factoren. Ten eerste, wat is de rente die u nu betaalt? Ten tweede, wat is de resterende rentevaste periode en de vergelijkingsrente? Ten derde , wat is het boetevrije gedeelte? De vergelijkingsrente is de huidige rente bij een soortgelijke lening. Als de hypotheek oversluiten boete bekend is gaan wij voor u kijken of de hypotheek oversluiten kosten niet te hoog worden. Een hypotheek oversluiten moet wel voordeel opleveren zodat u minder maandlasten gaat betalen.

Hypotheek oversluiten kosten berekenen?

Wilt u al snel een idee hebben wat de hypotheek oversluiten kosten zijn? U kunt online gratis een indicatieve hypotheekberekening maken. U hoeft slechts enkele gegevens in te vullen zoals het gewenste hypotheekbedrag en een indicatie van de verkoopwaarde van uw woning en er wordt een gratis berekening voor u gemaakt. Maar als u precies de hypotheek oversluiten berekenen wilt weten dan adviseren wij u om contact met ons op te nemen. U krijgt een persoonlijk adviseur toegewezen die u niet alleen kan adviseren op het gebied van een hypotheek oversluiten maar naar uw gehele financiële planning kijkt. Wij kijken met u naar het complete plaatje van hypotheek, verzekeringen, pensioen en financiële planning. Tijdens het eerste oriënterende gesprek kijken wij wat wij voor u kunnen betekenen.

Snelle afwikkeling van kosten oversluiten hypotheek

Als u samen met de adviseur een keuze hebt gemaakt voor een geldverstrekker vraagt uw adviseur een offerte aan. Deze offerte wordt grondig door ons gecontroleerd. Staat het juiste rentepercentage erin, klopt de rentevaste periode en betreft het de juiste hypotheekvorm? Als alles in overeenstemming is met wat u samen met de adviseur heeft besproken dan volgt het ondertekenen van de offerte. Uw adviseur regelt alles voor u. Hij zorgt ervoor dat de benodigde documenten worden aangeleverd die de bank nodig heeft. Als de documenten zijn goedgekeurd door de bank is het tijd voor de volgende stap en uw adviseur regelt een afspraak bij de notaris. Daar 'passeert' de nieuwe hypotheek en zet u uw handtekening waarna de nieuwe hypotheek een feit is. Wij zorgen voor een snelle afwikkeling en een volledig veilige begeleiding. Het is belangrijk dat u uw hypotheek adviseur compleet vertrouwt. Als alles geregeld is blijven wij in beeld. Prudentium Adviesgroep levert namelijk een uitstekende financiële nazorg op alle producten.

Kosten hypotheek oversluiten berekenen

Wilt u direct uw voordeel van het hypotheek oversluiten berekenen? Het is altijd de moeite waard om kosten hypotheek oversluiten te laten berekenen door een financieel expert. Misschien loopt uw hypotheek al jaren en bent u nieuwsgierig of uw maandlasten naar beneden kunnen of misschien wilt u uw hypotheek verhogen om uw huis te verbouwen. Aan een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer, een aanbouw of een dakkapel hangt een flink prijskaartje en durft u het met de huidige lage rentestand aan om uw hypotheek te verhogen. Omdat daar heel wat bij komt kijken is het verstandig om de expertise van een ervaren hypotheekadviseur in te roepen. Prudentium Adviesgroep heeft deze expertise in huis. Wij kunnen u precies vertellen wat de kosten hypotheek oversluiten zullen zijn. U krijgt precies te horen wat de maandlasten zullen zijn en wij vertellen ook eerlijk als oversluiten niet verstandig is. Er zijn een aantal valkuilen waar u rekening mee moet houden als u een hypotheek oversluit. Als de rentevaste periode is afgelopen krijgt u van uw huidige hypotheekverstrekker een nieuwe rente aangeboden. Het kan best zijn dat deze rente een stuk lager is dan u nu betaalt. Als u daarop kunt wachten hoeft u geen boete en alle andere kosten te betalen. De afweging om te wachten of om toch nu al de hypotheek over te sluiten neemt u samen met uw adviseur. Als u een lagere rente gaat betalen dan daalt ook de hypotheekrenteaftrek. Dit heeft dus een negatieve invloed op de besparing van lagere maandlasten. Wel is het zo dat de oversluitkosten eenmalig aftrekbaar zijn van uw inkomen in het jaar van oversluiten. Klinkt het allemaal erg ingewikkeld? Wij zetten de kosten hypotheek oversluiten voor u op een rijtje en zetten dat tegenover de besparing. Zo weet u precies wat het u oplevert. U krijgt van ons altijd een objectief, deskundig, persoonlijk en eerlijk advies.

Terugverdientijd kosten hypotheek oversluiten

Om te bepalen of het echt de moeite waard is om uw hypotheek over te sluiten kijken wij ook naar de terugverdientijd. Als de terugverdientijd langer is dan de resterende rentevaste periode is het meestal niet de moeite waard om over te sluiten. Een paar zaken moeten tegen elkaar afgewogen worden: de lagere maandlasten, de oversluitkosten (boeterente, advieskosten, notariskosten etc.) en de zekerheid van een lage rente door een nieuwe, langere, rentevaste periode. De verhouding tussen het hypotheekbedrag en de waarde van uw huis is belangrijk voor de hypotheekverstrekker. Banken verhogen namelijk de basisrente met een risico-opslag die afhankelijk is van deze verhouding. Omdat de meeste mensen gedurende de looptijd de hypotheek aflossen, verandert deze verhouding in de loop van de tijd en wordt het gedeelte risico-opslag minder. Daarom is het belangrijk naar de kosten over de gehele looptijd te kijken. Wij zoeken dit allemaal haarfijn voor u uit, wij kijken verder dan alleen vandaag of dit jaar.

Diverse redenen voor kosten hypotheek oversluiten

De redenen waarom u een deskundig hypotheek advies nodig hebt kunnen heel divers zijn. Misschien gaat u voor de eerste keer een huis kopen of u gaat verhuizen. Het kan ook zijn dat u de lage rentestand heel aantrekkelijke vindt en zich afvraagt of het de moeite loont om uw hypotheek opnieuw af te sluiten. Misschien heeft u verbouwingsplannen of wilt u investeren om uw huis te verduurzamen. Het kan ook zijn dat u gaat scheiden en de hypotheek moet worden aangepast. In al deze gevallen bent u bij Prudentium aan het juiste adres. Wij denken met u mee en zetten ons in om voor u de beste financiële regeling te treffen. U kunt van ons een eerlijk en deskundig advies verwachten.

Deskundig advies

Het is een hele stap als u uw eerste huis koopt en wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om uit de vele hypotheekaanbieders de juiste te kiezen. Ook zijn er verschillende hypotheekvormen mogelijk zoals een lineaire of een annuïteitenhypotheek. Wij kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn voor een startershypotheek. Daarbij schuwen de vraag niet wat er gebeurt bij arbeidsongeschiktheid of overlijden. Ook daarover kunnen wij u adviseren. Voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op onze expertise. Als u gaat verhuizen dan kan het zijn dat u een overbruggingskrediet nodig heeft. Met deze lening overbrugt u de periode waarin uw oude huis nog niet verkocht is en u al de eigenaar bent van een nieuw huis. Ook dat regelen wij voor snel en efficiënt voor u. Bij een verhuizing komen er weer andere vraagstukken om de hoek kijken en er zijn ook andere mogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat er een meeneem-regeling voor de hypotheekrente bij een verhuizing mogelijk is? U kunt de huidige rente meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Deze meeneemregeling is alleen geldig voor de resterende periode van uw hypotheekovereenkomst. Dit is interessant als u nog niet zo lang geleden een hypotheek onder gunstige voorwaarden heeft afgesloten.

Hypotheek eigen woning verhogen

Heeft u plannen om uw huis te verbouwen of wilt u uw huis verduurzamen? Misschien wilt u wel een tweede woning kopen en daarvoor de hypotheek op de eigen woning verhogen. Wij gaan met u om de tafel om te kijken wat haalbaar is. Hiervoor kijken wij eerst wat de maximaal haalbare hypotheek is. Als wij weten met hoeveel u maximaal uw hypotheek kunt verhogen dan gaan wij voor u aan de slag. Ook hier regelen wij alles voor u en slepen er de meest gunstige offerte voor u uit. Wij helpen u geheel vrijblijvend bij het oversluiten van uw hypotheek. Wij werken met SEH erkende adviseurs in alle regio's en voor alle grote banken. Mocht u in een scheiding verwikkeld raken dan heeft u al genoeg problemen aan uw hoofd. Wij geven u graag hypotheekadvies dat past bij uw nieuwe leven. Er zijn twee mogelijkheden: of u blijft in het huis wonen en we gaan de hypotheek op uw naam zetten of u gaat verhuizen naar een nieuwe woning en we gaan samen een nieuwe hypotheek regelen. In zulke tijden is het fijn als u een onafhankelijk adviseur hebt die uw belang op het oog heeft. Wat de reden ook is voor een hypotheekwijziging, Prudentium Adviesgroep zorgt voor de complete afwikkeling: van offerte tot afsluiting. Ook daarna zijn wij er voor u. U kunt altijd op ons terugvallen.

Betrouwbare hypotheekadviseur

Een hypotheek afsluiten of oversluiten is een belangrijke gebeurtenis waarbij u niet over één nacht ijs gaat. Met een goede adviseur als Prudentium Adviesgroep kunt u erop vertrouwen dat wij u de beste constructie en de laagste rente aanbieden. Sinds 2005 hebben wij duizenden mensen mogen helpen bij belangrijke financiële zaken in hun leven. De klant staat bij ons echt centraal en u wordt volledig veilig begeleid. Wij houden met uw persoonlijke situatie en al uw wensen rekening. Wij vertellen het eerlijk als bepaalde wensen niet mogelijk zijn. Omdat wij een volstrekt onafhankelijk partij zijn en alle banken vergelijken zijn wij maximaal onafhankelijk. Tijdens het hele proces van een hypotheek afsluiten of oversluiten heeft u te maken met één vaste contactpersoon. Dat zorgt voor een optimale communicatie waarbij geen misverstanden ontstaan. U moet zich veilig en vertrouwd voelen bij uw hypotheekadviseur.

Hypotheek aflossen of niet?

Denkt u erover om uw hypotheek af te lossen maar twijfelt u of dit wel verstandig is? Als u het geleende bedrag terugbetaalt aan uw hypotheekverstrekker dan lost u af. Vaak gebeurt dit al maandelijks als u rente en aflossing betaalt. Binnen de afgesproken termijn, bijvoorbeeld 30 jaar, heeft u dan de hypotheek volledig afgelost. U hoeft dan enkel nog maar het onderhoud en de heffingen en belastingen te betalen. Bij veel hypotheken bestaat de mogelijkheid om extra af te lossen zodat u vervroegd het gehele bedrag aflost. In veel gevallen kun je per jaar 10 procent boetevrij aflossen. Misschien heeft u onverwachts de beschikking over veel geld en wilt u daarmee uw hypotheek aflossen. De vraag is of dit verstandig is. Het verschilt per hypotheek en per persoon of dit inderdaad slim is. Een hypotheekadviseur van Prudentium kan alle voordelen en nadelen op een rijtje zetten. De voordelen van vervroegd aflossen zijn dat de hypotheekschuld daalt en de maandlasten minder worden. De verhouding hypotheekschuld en waarde van het huis verandert zodat er kans is dat uw hypotheek in een lagere tariefklasse valt en de hypotheekrente daalt. De nadelen zijn dat uw geld nu in het huis zit en u het niet meer kunt gebruiken voor andere zaken. Dat is nu misschien geen probleem maar dat kan het wel worden. Ook kan een vervroegde aflossing minder gunstige fiscale gevolgen hebben. Uw hypotheekadviseur zet alle zaken voor u op een rijtje en kijkt wat in uw geval verstandig is. Niemand weet hoe de rente zich de komende tijd zal ontwikkelen. Er is een vaste rente en een variabele rente. Door te kiezen voor een vaste rente weet u precies waar u de komende jaren aan toe bent. Door de lage rente is het aantrekkelijk om een huis te kopen of om uw hypotheek over te sluiten.  Een hypotheek oversluiten kost geld maar het verdient zichzelf vaak weer terug. Of dat in uw geval ook zo is dat gaat uw financieel adviseur voor u uitzoeken. Misschien houdt u er niet van om in te breken op een bestaande hypotheek als u geen financiële problemen heeft. Toch kunt u aardig veel geld besparen als u deze stap toch durft te zetten. Met een volledige veilige begeleiding van Prudentium kan er niets mis gaan. Als het in uw situatie niet lucratief is om over te stappen dan zijn wij daar ook heel eerlijk over. Als u goed zit bij uw huidige hypotheekverstrekker dan vertellen wij u dat gewoon.

Taxatiekosten

Oversluiten van een hypotheek betekent dat uw huidige hypotheek beëindigt en dat er een compleet nieuwe hypotheek moet worden afgesloten. Bij een nieuwe hypotheek moet uw huis vaak getaxeerd worden omdat de hypotheekverstrekker wil weten wat de waarde van uw huis is. Dit bepaalt namelijk wat u maximaal mag lenen, in welke risicoklasse u valt en het bedrag dat u aflossingsvrij mag lenen. De hypotheekverstrekker vindt een taxatie vaak niet nodig als uw hypotheek minder dan 60 procent van de WOZ waarde is. Mocht er een taxatie nodig zijn dan hoeft u zich daar geen zorgen over te maken, ook dat regelt uw financieel adviseur voor u.

Aflossingsvrije hypotheek behouden mogelijk

U wilt uw aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar een lagere hypotheekrente? Met een aflossingsvrije hypotheek heeft u lage maandlasten en daarnaast maakt u met een blijvend hoge hypotheek optimaal gebruik van de hypotheekrenteaftrek. Wij begrijpen dat u dit voordeel wilt behouden maar u moet er rekening mee houden dat uw aflossingsvrije hypotheek niet altijd kan worden meegenomen bij het oversluiten. Hier zijn namelijk een aantal regels aan gebonden. Zo moet de oude situatie ongewijzigd blijven, de nieuwe hypotheek moet passen binnen de huidige hypotheeknormen. Dat wil zeggen dat u niet meer mag lenen dan de woningwaarde en dat de nieuwe hypotheek moet passen bij het inkomen. Vaak hanteren hypotheekverstrekkers de regel dat 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij mag zijn. Dit verschilt echter per hypotheekverstrekker. Als u uw hypotheek heeft afgesloten voor 2013 dan geldt er een overgangsrecht; de fiscale aftrek blijft behouden. 100 Procent aflossingsvrij is nog altijd mogelijk. Banken rekenen namelijk met de woningwaarde om de maximale aflossingsvrije hypotheek te bepalen. Uw hypotheekadviseur kijkt samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Kiezen voor andere hypotheekvorm

Misschien heeft u een aflossingsvrije hypotheek en kiest u bij oversluiten voor een andere hypotheekvorm. Dat is zeker het overwegen waard. Een lineaire of annuïteitenhypotheek heeft diverse voordelen. U verlaagt het risico op betalingsproblemen als de rente stijgt of uw inkomen daalt. Er bestaat altijd de mogelijkheid dat de bank de hypotheek opeist en dat voorkomt u door af te lossen. U komt in aanmerking voor rentekorting of voorkomt renteopslag. Door af te lossen stijgen uw maandlasten maar als u echter puur naar de rente kijkt dan bent u juist goedkoper uit. U verlaagt het risico op betalingsproblemen in de toekomst. Daarom is het goed dat uw financiële adviseur alle scenario's zorgvuldig met u doorneemt en u tot een weloverwogen keuze komt. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt rekenen op onze expertise en jarenlange ervaring. Voor ons is elke cliënt en elke situatie uniek en wij gaan graag elke uitdaging aan. Als u een hypotheek wilt oversluiten en als u precies wilt weten wat de totale kosten zijn dan bent u bij Prudentium aan het juiste adres. Wij spreken alles met u door en houden rekening met uw toekomstplannen. U mag van ons verwachten dat we samen met u een financiële planning maken voor de toekomst. Vanaf het moment dat u contact met ons opneemt tot aan de ondertekening van de hypotheekovereenkomst regelen wij alles voor u. U kunt bij ons rekenen op een snelle afwikkeling en een volledige veilige begeleiding. Vertrouwen is het sleutelwoord bij ons en u kunt ons helemaal vertrouwen. Wij werken onafhankelijk en hebben geen enkele band met welke financiële instelling dan ook. Daarom kunnen wij u altijd scherpe tarieven en premies aanbieden. Wij zorgen ervoor dat de offerte tot in detail klopt en regelen alle contacten met de bank en de notaris. Prudentium Adviesgroep is een allround financiële adviesorganisatie met erkende adviseurs in alle regio's. Wij adviseren en bemiddelen voor alle grote banken en verzekeraars en dit betekent dus altijd de beste deal voor u. Durf nu de stap te zetten en overleg uw financiële situatie met onze specialisten. Wij kunnen u uitstekend adviseren over hypotheek, pensioen en verzekeringen. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en uiteraard zijn wij transparant over wat wij doen. U krijgt uitstekende financiële nazorg op al onze producten. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt. Wij vertellen u graag meer.